Veel gestelde vragen

Installatie WordPress & Learndash

WordPress is de basis van jouw online leeromgeving. Waardoor je Learndash weer kunt koppelen en kunt genieten van alle mogelijkheden die dat biedt. Feitelijk gezien is het een website die je bouwt op je subdomein.

Learndash is een betaalde plugin, die weer geïnstalleerd wordt in je WordPress omgeving. De prijs voor deze plugin zit het eerste jaar in de pakketprijs inbegrepen.

Hierboven kun je lezen waarom ik werk met Learndash. 

Installatie thema en pagebuilder BeaverBuilder

Met Beaver Builder kun je eindeloos aanpassingen doen. Kun je aan de voorkant van je website werken en gelijk zien wat je aanpast. Zeer gebruiksvriendelijk en de mogelijkheden zijn eindeloos. Doordat ook Powerpack en UABB geïnstalleerd worden.

Powerpack en UABB kennen ook een aantal templates. Dan zijn er voorbeelden beschikbaar die je vervolgens zelf kunt aanpassen in jouw kleuren en lettertypes.

Installatie diverse plugins, w.o. WP Rocket, iThemesSecurity

Werk je met WordPress dan werk je ook met plugins. Plugins geven die functionaliteiten aan je site, die jij voor ogen hebt.

De betaalde plugins die ik er standaard op zet, waar ik mee werk zijn:

> WP Rocket: houdt de laadsnelheid van je online leeromgeving hoog.

> iThemesSecurity is de beveiligings plug-in, waarmee je een Two Factor code instelt, hackers buiten de deur houdt.

> Duplicator: hiermee maak je super eenvoudig een backup en kun je instellen dat er automatische backups gemaakt worden.

> Use any font: niet elk lettertype zit in het systeem van WordPress, daarom gebruik ik deze plugin, zodat je echt helemaal jouw huisstijl kunt integreren.

> Met Beaver Builder geef je je online leeromgeving en je trainingen vorm. Beaver Builder is de pagebuilder op je online leeromgeving. En werkt samen met Powerpack en UABB, met deze plugins heb je eindeloos veel mogelijkheden om modules toe te voegen aan de opmaak van jouw leeromgeving.

> Learndash is ook een plugin waarmee je dus je eigen Learning Management Ssyteem, je online leeromgeving neerzet. Waar jij al jouw trainingen in kunt zetten.

> Learndash Upgrade Pro: om je online leeromgeving nog mooier te maken. Helemaal te customizen, te stijlen zoals jij wilt.

Installatie WooCommerce

Met deze installatie ontstaat er een webshop op je online leeromgeving. In die webshop kunnen je klanten je training kopen. Heb je al WooCommerce op je website, dan kun je met bepaalde (soms betaalde) plugins dit koppelen aan elkaar. Met de juiste instellingen krijgen je klanten ook een factuur en ook kun je de automatische e-mails van WooCommerce personaliseren. Zodra iemand een training koopt, krijgt diegene automatisch toegang tot de training. 

Mollie koppelen aan WooCommerce

Om je klanten te laten betalen voor je training, koppelen we Mollie aan je online leeromgeving. Aan WooCommerce, je webshop. Bij Mollie maak je een account aan en betaal je € 0,29 excl. per transactie. Dit is een veilige manier van betalen voor je klanten en jij bent verzekerd dat het geld op je rekening terecht komt. 

Wil je snel het geld ontvangen, zorg dan dat alle validatie stappen zijn doorlopen. Zoals koppelen bankrekening en kopie van je paspoort. Ook belangrijk bij de instellingen aan te geven, dat je elke werkdag uitbetaald wilt krijgen. Dit staat standaard op 1x per maand. 

Ook kun je aanvinken welke betaalmethoden je wilt hanteren. iDeal is natuurlijk vanzelfsprekend maar ook Bancontact voor je Belgische klanten. Steeds meer klanten van mij bereiken mensen in België. Maak het ook die klanten gemakkelijk en veilig met betalen.

Licentiekosten voor 1 jaar

Na een jaar betaal je € 99,- excl btw voor de licentiekosten. Hieronder vallen de kosten voor diverse plugins zoals het thema én de pagebuilder Beaver Builder, WP Rocket, iThemes Security, Duplicator Pro, Design Upgrade Learndash, Use Any Font.

Toegang tot de Kim2organize online academy

Zodra ik de online leeromgeving, de basis, de techniek, aan je oplever, krijg je direct toegang tot de Kim2organize online academy. Je krijgt een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd.

Stap voor stap help ik je om jouw inhoud, jouw training in de online leeromgeving te zetten. Hoe je dit kunt vullen, vormgeven. Dat doe ik aan de hand van korte, duidelijke, praktische instructiefilmpjes. 

Het is allemaal in het Nederlands en 24/7 te benaderen. Te volgen van achter je laptop en je telefoon.

Waar komt mijn online leeromgeving te staan?

Ik bouw een online leeromgeving altijd op een subdomein. Bijvoorbeeld academy.jouwdomeinnaam.nl of online.jouwdomeinnaam.nl. Deze subdomein maak je zelf aan via je eigen hosting. 

Ik bouw dit op een subdomein vanwege de hoeveelheid plugins die erop gezet moeten worden. Je wilt niet dat bij een conflict tussen je plugins, je website eruit ligt of andersom. Ik ben redelijk handig in het oplossen van technische problemen en heb daar ook iemand voor achter de hand, maar je wilt zoveel mogelijk gedoe voorkomen.  Dat doe ik door je online leeromgeving te bouwen op een subdomein.

Ik heb wel eens gezien dat het op de website wordt gebouwd. Als je een webmaster, website beheerder achter de hand hebt, die problemen kan oplossen, dan kan het. Maar 9 van de 10 ondernemers die ik tref, hebben niet zo iemand tot hun beschikking. 

Ook kun je een compleet nieuwe domeinnaam aanschaffen. Bijvoorbeeld de naam van je training, als je je focust op 1 training. Maar het doel van een online leeromgeving is dat je er uiteindelijk meerdere training in kunt zetten.

Het mooie is ook dat er een compleet afleidingsvrije nieuwe omgeving ontstaat voor je deelnemers.

Wat moet ik zelf van tevoren regelen?

Van te voren vraag ik je een checklist in te vullen. Denk aan diverse gegevens van je hostingpartij, het aanmaken van het subdomein waar de online leeromgeving op komt te staan. Maar ook je lettertype van je koppen en de tekst en kleurcodes, de zogeheten HEX codes.

Ga ook bij je hostingpartij na of je hostingpakket (zeg maar het stukje serverruimte dat jij huurt om je website op te laten draaien) toereikend is om daarop WooCommerce en Learndash te draaien. Ik heb namelijk gemerkt dat er veel tijd verloren is gegaan aan te kleine hostingpakketten, waardoor veel traagheid en vooral frustratie ontstond bij het bouwen van de online leeromgeving. 

De inhoud bedenk je ook helemaal zelf. Zodra ik de online leeromgeving aan je oplever kun je zelf aan de slag om je training erin te zetten. 

Wat houdt het kickoff gesprek in?

Tijdens het kickoff gespreken nemen we de checklist door die ik je van tevoren heb gestuurd. In de checklist staan namelijk de belangrijkste dingen die ik nodig heb om de techniek voor je klaar te zetten. Dan maken we ook een planning. Wanneer lever ik op en kun jij nog je opmerkingen geven. 

Hoe is mijn content beveiligd?

Dat deelnemers je training niet met andere mensen delen is bijna niet te voorkomen. Alhoewel we mogen uitgaan van het goede van de mens, kan je inhoud/content verspreid worden, zonder dat je het weet.

Daarom adviseer ik in ieder geval jouw filmpjes op te slaan in Vimeo. Hiervoor moet je wel een abonnement afsluiten maar dan weet je zeker dat de URL van de filmpjes niet gedeeld kan worden. Ook is er nog een betaalde plugin Smart Content Protector, zo kunnen je deelnemers niet met hun muis en rechtermuisknop (kopiëren) jouw teksten en afbeeldingen niet kopiëren.

Op dit moment heb ik nog geen methode gevonden om je werkboeken te beschermen.

Hoe kunnen mijn klanten veilig betalen?

Door een Mollie account aan te vragen en deze te koppelen aan WooCommerce, het webshop gedeelte binnen je online leeromgeving.

Hoe ga ik zorgvuldig om met de privacy van mijn klanten?

Je Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring zet je op je online leeromgeving. In je Privacyverklaring heb je opgenomen hoe je met de gegevens van je klanten omgaat. Een check op het online verkopen is nog handig om te doen. 

Verder is de plugin iThemes Security geïnstalleerd op je online leeromgeving. De beveiligingsaspecten hiervan zijn zeer uitgebreid. Soms zelfs te, dat een klant vraagt om bepaalde instellingen terug te zetten. Bijvoorbeeld dat je wilt dat ze een moeilijk wachtwoord gebruiken. Dat ze na een paar inlogpogingen geblokkeerd worden. Maar niet alleen je klanten ook hackers houd je op die manier buiten de deur. Hackers proberen veelal met gebruikersnaam Admin in te loggen. Dit is een van de eerste dingen die je aanpast. Naar je eigen gebruikersnaam dus. 

Welke technische dingen zijn nodig?

Ik ga je niet vermoeien met de inhoud hiervan. Maar belangrijk is dat je hostingpakket toereikend is. Heb je voor je website bijvoorbeeld het laagste pakket genomen, dan is die waarschijnlijk niet toereikend om WooCommerce en Learndash te ondersteunen.

Ik heb een aantal gegevens nodig van je hostingpartij. Dit noteer ik allemaal in de checklist die je voorafgaand aan ons kickoff gesprek mag invullen.

 

Hoe kopen mijn klanten mijn training(en)?

Doordat we WooCommerce, het webshop gedeelte van jouw online leeromgeving, installeren ontstaat er dus een winkel waar men kan kopen. Als ze je product, training, aanklikken, kunnen ze die in hun winkelwagen leggen. Om vervolgens direct af te rekenen. Dat gaat weer via de koppeling met Mollie waardoor je klanten veilig kunnen betalen en jij je geld ook daadwerkelijk ontvangt.

Welke kosten komen er nog bij?

Voor het beschermen van je content adviseer ik je filmpjes op te slaan in Vimeo. 

De licentiekosten voor de pagebuilder, themas en sommige plugins zit in de pakketprijs het eerste jaar. Na een jaar krijg je van mij een factuur voor € 99,- excl btw. 

Wil je Moneybird of Snelstart koppelen aan je online leeromgeving dat kan. Hier zitten ook kosten aan vast. Een plugin om Moneybird te koppelen is eenmalig € 29,- excl. Het koppelen van Snelstart gaat met Go2ubl.nl en kost € 0,35 excl. per transactie. Geen vaste kosten.

Om je klanten te laten betalen voor je training, koppelen we Mollie aan je online leeromgeving. Aan WooCommerce, je webshop. Bij Mollie maak je een account aan en betaal je € 0,29 excl. per transactie. Dit is een veilige manier van betalen voor je klanten en jij bent verzekerd dat het geld op je rekening terecht komt. 

Je hostingpakket en domeinnamen regel je zelf. Deze kosten hangen heel erg af per hostingpartij en wat je wilt. Heel belangrijk is dat je hostingpakket WooCommerce en Learndash ondersteunen en toereikend is om een grotere site te ondersteunen. 

Ik kan het bedrag nu niet betalen, mag ik in termijnen betalen?

Je kunt in 3 of 6 termijnen betalen. Hiervoor reken ik wel 3% bij de prijs op vanwege het extra administratieve werk.