Ik heb een besluit genomen

Afgelopen week had ik weer een fijne coachcall met mijn businesscoach Ciska van I am Groots. Ik heb een besluit genomen. Ik ga stoppen met het bouwen van websites en ondersteunende taken ga ik afbouwen.

Waarom dan Kim?

Omdat ik klaar ben om next level te gaan met mijn bedrijf!

Toen ik in april 2020 begon aan de training Webassistant bij Weblish had ik duidelijk voor ogen, dat ik online leeromgevingen wilde maken. En omdat ik eerst kennis van websites moest opdoen (op je leeromgeving wordt WordPress geïnstalleerd) kwamen er ook klanten op mijn pad, die een website wilden laten bouwen door mij. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan, want het creatieve, iets neerzetten dat helemaal bij die onderneemster past, dat vond ik tof.

Inzicht

De afgelopen weken heb ik meerdere onderneemsters mogen helpen hun training online te zetten. Daarbij heb ik niet alleen de online leeromgeving gebouwd. Ik heb ook in een coachende, strategische rol meegedacht, gespard. Meegedacht over lanceren, verkopen voordat je de training hebt gemaakt, want dan weet je voor wie je de training maakt.

En daarbij gezorgd dat alles goed staat. Dat de aangeboden training gelijk door klanten gekocht kan worden, zodat mijn klant er geen omkijken meer naar heeft.

Ook hebben we samengewerkt aan het opbouwen van vertrouwen, dat ze hun geweldige product out in the open mochten gooien! Waar ik dan enorm van geniet, is het laagdrempelige contact dat ik met ze heb. Bijv. na de lancering krijg ik dit als antwoord: Whaaa ik heb er al 3 verkocht binnen 2 uur tijd. Dat is waar ik enorm blij van word en energie van krijg! Genieten met een hoofdletter G.

Ook dit compliment van mijn klant, toen ik vertelde over mijn nieuwe aanbod, sterkt mij in het nemen van dit besluit:

Je bent hier ook super goed in. In het motiveren en adviseren en helpen dit online op te zetten!! Echt nog steeds zo blij dat je op mijn pad bent gekomen.”

En dit is waar ik meer van wil!

Ik heb een besluit genomen; geen ondersteunende werkzaamheden meer

Ik merk dat ik allemaal leuke, lieve klanten aantrek, die voor langere tijd met me samen willen werken. Soms zit dat ook in de ondersteunende, uitvoerende rol: aanpassingen aan de website, toevoegen van extra trainingen in de leeromgeving etc. Dat ga ik afbouwen en niet meer doen.

Natuurlijk laat ik mijn huidige klanten niet barsten. Hen help ik nog steeds, maar hiervoor zal ik samenwerkingen met anderen gaan opzoeken, die mij hier dan weer bij ondersteunen. Ik ben ook niet voor niks van nature een verbinder en heb een groot netwerk.

Ik raakte mijn overzicht kwijt

Als het gaat om de online leeromgevingen heb ik de instelling van, jouw training, zoiets maken en lanceren mag echt ontstaan vanuit flow. Daar sta ik nog steeds achter, begrijp me niet verkeerd. Want ik geloof juist heel erg in energie en flow. Heb je geen flow, probeer het dan een andere dag. Je vrouwelijke cyclus heeft hier ook nog haar invloed op (ene week van je cyclus vlam je als een malle, andere week wil je alleen maar naar binnen keren of juist creëren).

Maar hierdoor was het allemaal een beetje zo zo. Ik raakte sommige klanten een beetje uit het oog. Ik raakte ook mijn overzicht kwijt. Daarom werk ik nu met een duidelijke checklist en ga ik mijn klanten tijdens de kick-off vragen: wanneer wil jij live gaan met je training? Dan kijken we terug, wanneer mag jij dan beginnen met lanceren? Hiermee ben ik dan echt die stok achter de deur!

Lanceren

Lanceren kan op vele manieren. Ik doe de lancering via social media niet, dat mag je zelf doen of uitbesteden aan iemand die daar een kei is in. Ik kan je hierover adviseren en iemand aanbevelen vanuit mijn netwerk.

Bij het lanceren denk ik ook mee over je salesfunnel en kan deze voor je maken. Is dat iets voor je? Het maken van een e-book met tips, zodat mensen na het aanvragen op je mailinglijst komen. Die mensen wil je uiteindelijk jouw fantastische training gaan aanbieden.

Ik werk zelf met MailBlue en ben hier enorm tevreden over. Allemaal Nederlandstalig, ook voor jou als klant fijn. Maar ook een super goede kennisbank en support.

Denk je nu zo’n e-book en al die verkoopmails, die zo opdringerig zijn, niks voor mij. Dat hoeft niet zo te zijn! Het hoeft niet opdringerig te zijn als je intenties zuiver zijn. Ik kijk ook altijd wat past bij jou. Praat jij liever tegen de camera, dan dat je schrijft? Tof, ga een masterclass (webinar) geven! Of geef een driedaagse challenge, dat mensen echt aan de bak kunnen. Die challenge kun je dan weer op een later punt verkopen als laagdrempelig aanbod in je salesfunnel. Maar dat is weer detail.

Compleet pakket, programma

Als je bovenstaande leest, resulteert dat voor mij in het ontwikkelen van een compleet pakket. Noem het een programma van een paar maanden, waarbij je mij helemaal tot je beschikking hebt. Met een aantal 1-op-1-motivatie-/sparringssessies, hulp bij lanceren, met een salesfunnel. Advies over je salespagina op je website en het lanceren via je social media. Daarbij krijg je een online leeromgeving, die staat en draait. In de maanden samen ga ik je motiveren, uitdagen en adviseren over het organiseren en realiseren van jouw online groei. Daarbij krijg je toegang tot de Kim2organize online academy. Toegang tot super handige filmpjes, waarmee je zelf je online leeromgeving uiteindelijk kunt onderhouden.

Nog meer in mijn aanbod

Naast dit nieuwe aanbod heb ik ook nog het DIY-pakket voor jouw online leeromgeving. Ik zorg dat de techniek voor je klaarstaat en je krijgt toegang tot de Kim2organize online academy, zodat je zelf de trainingen in jouw leeromgeving kunt toevoegen en beheren.

Wat vind jij nou van mijn nieuwe aanbod?

Hoe tof is dat? Mijn website ga ik de komende tijd weer aanpassen, zodat mijn aanbod duidelijk is.

Klinkt je dit goed in de oren, neem dan contact met me op!

Wil je mijn ontwikkelingen volgen en benieuwd wanneer ik mijn programma heb gelanceerd, volg me dan op Instagram @kim2organize.

Voor nu ben ik reuze benieuwd wat je van mijn besluit, ontwikkeling en nieuwe aanbod vind. Laat hieronder je reactie achter!

Stilteweekend

17 september 2021 |
De Reiger: vertrouw op je intuitie en doe het rustig aan

Vrijdag 10 september 2021. Annemieke appt dat ze later is.…

Lees verder

Ik wil zo graag even helemaal alleen zijn

3 februari 2021 |
Even helemaal alleen zijn

Twee weken geleden was ik er even helemaal klaar mee.…

Lees verder

Ik heb een besluit genomen

20 januari 2021 |
Online leeromgeving laten maken Noord-Holland

Afgelopen week had ik weer een fijne coachcall met mijn…

Lees verder

Kim2organize groeit in coronatijd

14 oktober 2020 |
Kim2organize groeit in coronatijd

Maart 2020. We zitten in lockdown. Kinderen die niet meer…

Lees verder

Kim Leegwater

technisch sparringpartner & coach met hart voor jou en jouw bedrijf

Ik geloof in online groei vanuit
flow en energie

Kim2organize VA met hart voor jou en je bedrijf

6 reacties

 1. Tamara op 21 januari 2021 om 09:48

  Gaaf Kim! Dat past helemaal bij je. Go for it!

 2. Kim op 22 januari 2021 om 16:47

  Dit klinkt goed en past helemaal in de lijn der verwachting en de groei die je doormaakt. Echt heel mooi. Ik ben benieuwd wat het je allemaal gaat brengen 💛

 3. Ciska Brink op 23 januari 2021 om 18:47

  Leuk om je blog te lezen! Ik heb zelf ook een dergelijk besluit genomen; ik ga me focussen op screencasten. Ik ontwikkel trainingen en maak trainingsmateriaal, maar dat was altijd heel erg breed en daardoor ook wat lastig uitleggen/verkopen. En nu ga ik me specialiseren in video’s opnemen en editen. Screencasts maken, dus. Ben net als jij nu aan het nadenken over het aanpassen van mijn website. Daar moet mijn nieuwe aanbod op, plus mijn portfolio en het moet persoonlijker (minder stijf en creatiever).

  • Kim Leegwater op 24 januari 2021 om 11:47

   Dank je wel Ciska! En wat een mooie ontwikkelingen ook bij jou. Mocht je nog iemand zoeken die je hierbij kan helpen, dan weet ik nog wel iemand. Ikzelf natuurlijk niet meer, maar ik heb een warm netwerk 😉 Veel succes en plezier met je nieuwe plannen, tof!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.