Doe het lekker zelf!

Met het DIY pakket kun jij je eigen online leeromgeving in korte tijd realiseren. In je eigen tijd, op je eigen manier.

Herken je dit?

Heb jij de inhoud van je online training al klaar?

Heb jij zelfs al filmpjes opgenomen?

Zijn je werkboeken gemaakt?

Komt je online training maar niet van de grond, want zoveel keuzes en die techniek... argh frustrerend!

Online leeromgeving laten maken Noord-Holland

In april 2020 ben ik begonnen met de training Webassistant bij Weblish. Omdat ik zag dat er steeds meer vraag kwam naar ondersteuning bij het maken van een online leeromgeving. Ik vind dat superleuk, dat creatieve, iets neerzetten dat helemaal bij mijn klant past. Een mooi product dat voor haar werkt, waardoor zij online kan groeien.

Toen ik nog websites maakte vroeg een klant of ik de techniek klaar wilde zetten, zodat ze zelf de inhoud kon toevoegen. Op haar eigen manier, op haar eigen tempo.

Dit inspireerde mij. Daarom heb ik het DIY pakket: jouw eigen online leeromgeving gemaakt.

 

,Er zijn verschillende aanbieders waar je jouw training online kan zetten. Ik werk alleen met Learndash. Als je eenmaal ziet wat Learndash te bieden heeft, dan wil je niet meer anders! Er werken veel ondernemers met Learndash.

Inmiddels heb ik al 8 verschillende gave leeromgevingen gemaakt. Een deel vind je in mijn portfolio.

Ik help het liefst ondernemers met het maken van een online leeromgeving die nog geen online leeromgeving hebben. Dus echt van scratch af aan.

De voordelen van het DIY pakket

Je krijgt onbeperkt toegang tot de Kim2organize online academy 

Het bespaart je tijd en frustratie, want de techniek is geregeld

Weet je het even niet? Zoek het op in de online academy

Het bespaart je geld, want dit is goedkoper dan 1-op-1 begeleiding

Binnen twee weken na ons kickoff gesprek kun jij al starten met het maken en vormgeven van jouw training(en) 

Hoe zou het voor je zijn als

je niet meer gefrustreerd hoeft te zijn over de techniek?

alles eenmaal staat, geautomatiseerd is, je daar geen omkijken meer naar hebt?

jij je alleen maar bezig hoeft te houden met de inhoud van je training? En de lancering van je geweldige aanbod?

je op je eigen tempo kan werken? 

je niet afhankelijk bent van een ander, van mij?

Dan is het DIY pakket écht iets voor jou!

Wordpress website voor vrouwelijke ondernemers

Als je mij de techniek laat regelen, dan kun je zelf aan de slag met het maken en vormgeven van de trainingen. Voeg zelf lessen, video's, werkboeken en quizzen toe. Doe dat wanneer het jou uitkomt.

Wat is Learndash?

Een online leeromgeving maak je met een Learning Management System; speciale software om je e-learning mee te bouwen en in te richten. Learndash is een prettige plug-in om je online leeromgeving mee te maken. Deze is niet alleen te koppelen aan je WordPress website, maar ook aan andere plug-ins die je nodig hebt voor je online training. Bijvoorbeeld plug-ins om veilig te betalen, voor de boekhouding en om jouw online klaslokaal te beveiligen tegen ongewenst bezoek. Bovendien wordt de leeromgeving helemaal opgemaakt in je eigen huisstijl (lettertype en kleuren).

Na aankoop krijgen je deelnemers een eigen account, een compleet eigen leeromgeving. En alleen toegang tot die training die ze hebben gekocht.

Bovendien is Learndash in het Nederlands vertaald. Het is bovenal gebruiksvriendelijk en kent door de samenwerking met Beaver Builder, de pagebuilder, veel opties om het helemaal naar je smaak te maken.

De uitbreidingsmogelijkheden zijn ook eindeloos.

Wil je een online community op je eigen leeromgeving? Dat kan.

Wil je een koppeling met Moneybird of Snelstart? Dat kan.

Wil je nadat klanten een training van je hebben gekocht, dat er een automation in MailBlue/Active Campaign gaat lopen? Dat kan.

Sommige uitbreidingsmogelijkheden zijn gratis en anderen betaald.

In Learndash kun je diverse rapporten genereren. Je kunt de deelnemers volgen in hun vorderingen. Maar ook kunnen je deelnemers opdrachten uploaden, toetsen maken, vragenlijsten invullen. Jij kunt daar weer je feedback op geven.

Ook kun je persoonlijke elementen toevoegen, door zogeheten (automatische) Notifications te sturen, aan het begin of na het afronden van een training.

Een leeromgeving; het woord zegt het al. Je kunt er meerdere trainingen in kwijt. Belangrijk hierbij is dat je hostingpakket hiervoor wel toereikend is!

Ervaringen van klanten

Hoe werkt de Kim2organize online academy?

In de Kim2organize online academy staan alle instructiefilmpjes en werkbladen voor je klaar. Waarmee je zelf je online leeromgeving kunt vullen en onderhouden.

Aan de hand van deze instructiefilmpjes laat ik je zien hoe je zelf een cursus, module of les toevoegt. En nog veel meer. Hieronder vind je een overzicht van de modules.

Je hebt en houdt onbeperkt toegang tot de online academy. Zodat je als je het even niet meer weet, in de academy kunt kijken. 

24 uur per dag, 7 dagen in de week toegang

Welke modules zitten in de Kim2organize online academy?

Uitleg dashboard
3
6
4
7
WooCommerce instellingen
1
2
5

Veel gestelde vragen

Installatie WordPress & Learndash

WordPress is de basis van jouw online leeromgeving. Waardoor je Learndash weer kunt koppelen en kunt genieten van alle mogelijkheden die dat biedt. Feitelijk gezien is het een website die je bouwt op je subdomein.

Learndash is een betaalde plugin, die weer geïnstalleerd wordt in je WordPress omgeving. De prijs voor deze plugin zit het eerste jaar in de pakketprijs inbegrepen.

Hierboven kun je lezen waarom ik werk met Learndash. 

Installatie thema en pagebuilder BeaverBuilder

Met Beaver Builder kun je eindeloos aanpassingen doen. Kun je aan de voorkant van je website werken en gelijk zien wat je aanpast. Zeer gebruiksvriendelijk en de mogelijkheden zijn eindeloos. Doordat ook Powerpack en UABB geïnstalleerd worden.

Powerpack en UABB kennen ook een aantal templates. Dan zijn er voorbeelden beschikbaar die je vervolgens zelf kunt aanpassen in jouw kleuren en lettertypes.

Installatie diverse plugins, w.o. WP Rocket, iThemesSecurity

Werk je met WordPress dan werk je ook met plugins. Plugins geven die functionaliteiten aan je site, die jij voor ogen hebt.

De betaalde plugins die ik er standaard op zet, waar ik mee werk zijn:

> WP Rocket: houdt de laadsnelheid van je online leeromgeving hoog.

> iThemesSecurity is de beveiligings plug-in, waarmee je een Two Factor code instelt, hackers buiten de deur houdt.

> Duplicator: hiermee maak je super eenvoudig een backup en kun je instellen dat er automatische backups gemaakt worden.

> Use any font: niet elk lettertype zit in het systeem van WordPress, daarom gebruik ik deze plugin, zodat je echt helemaal jouw huisstijl kunt integreren.

> Met Beaver Builder geef je je online leeromgeving en je trainingen vorm. Beaver Builder is de pagebuilder op je online leeromgeving. En werkt samen met Powerpack en UABB, met deze plugins heb je eindeloos veel mogelijkheden om modules toe te voegen aan de opmaak van jouw leeromgeving.

> Learndash is ook een plugin waarmee je dus je eigen Learning Management Ssyteem, je online leeromgeving neerzet. Waar jij al jouw trainingen in kunt zetten.

> Learndash Upgrade Pro: om je online leeromgeving nog mooier te maken. Helemaal te customizen, te stijlen zoals jij wilt.

Installatie WooCommerce

Met deze installatie ontstaat er een webshop op je online leeromgeving. In die webshop kunnen je klanten je training kopen. Heb je al WooCommerce op je website, dan kun je met bepaalde (soms betaalde) plugins dit koppelen aan elkaar. Met de juiste instellingen krijgen je klanten ook een factuur en ook kun je de automatische e-mails van WooCommerce personaliseren. Zodra iemand een training koopt, krijgt diegene automatisch toegang tot de training. 

Mollie koppelen aan WooCommerce

Om je klanten te laten betalen voor je training, koppelen we Mollie aan je online leeromgeving. Aan WooCommerce, je webshop. Bij Mollie maak je een account aan en betaal je € 0,29 excl. per transactie. Dit is een veilige manier van betalen voor je klanten en jij bent verzekerd dat het geld op je rekening terecht komt. 

Wil je snel het geld ontvangen, zorg dan dat alle validatie stappen zijn doorlopen. Zoals koppelen bankrekening en kopie van je paspoort. Ook belangrijk bij de instellingen aan te geven, dat je elke werkdag uitbetaald wilt krijgen. Dit staat standaard op 1x per maand. 

Ook kun je aanvinken welke betaalmethoden je wilt hanteren. iDeal is natuurlijk vanzelfsprekend maar ook Bancontact voor je Belgische klanten. Steeds meer klanten van mij bereiken mensen in België. Maak het ook die klanten gemakkelijk en veilig met betalen.

Licentiekosten voor 1 jaar

Na een jaar betaal je € 99,- excl btw voor de licentiekosten. Hieronder vallen de kosten voor diverse plugins zoals het thema én de pagebuilder Beaver Builder, WP Rocket, iThemes Security, Duplicator Pro, Design Upgrade Learndash, Use Any Font.

Toegang tot de Kim2organize online academy

Zodra ik de online leeromgeving, de basis, de techniek, aan je oplever, krijg je direct toegang tot de Kim2organize online academy. Je krijgt een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd.

Stap voor stap help ik je om jouw inhoud, jouw training in de online leeromgeving te zetten. Hoe je dit kunt vullen, vormgeven. Dat doe ik aan de hand van korte, duidelijke, praktische instructiefilmpjes. 

Het is allemaal in het Nederlands en 24/7 te benaderen. Te volgen van achter je laptop en je telefoon.

Waar komt mijn online leeromgeving te staan?

Ik bouw een online leeromgeving altijd op een subdomein. Bijvoorbeeld academy.jouwdomeinnaam.nl of online.jouwdomeinnaam.nl. Deze subdomein maak je zelf aan via je eigen hosting. 

Ik bouw dit op een subdomein vanwege de hoeveelheid plugins die erop gezet moeten worden. Je wilt niet dat bij een conflict tussen je plugins, je website eruit ligt of andersom. Ik ben redelijk handig in het oplossen van technische problemen en heb daar ook iemand voor achter de hand, maar je wilt zoveel mogelijk gedoe voorkomen.  Dat doe ik door je online leeromgeving te bouwen op een subdomein.

Ik heb wel eens gezien dat het op de website wordt gebouwd. Als je een webmaster, website beheerder achter de hand hebt, die problemen kan oplossen, dan kan het. Maar 9 van de 10 ondernemers die ik tref, hebben niet zo iemand tot hun beschikking. 

Ook kun je een compleet nieuwe domeinnaam aanschaffen. Bijvoorbeeld de naam van je training, als je je focust op 1 training. Maar het doel van een online leeromgeving is dat je er uiteindelijk meerdere training in kunt zetten.

Het mooie is ook dat er een compleet afleidingsvrije nieuwe omgeving ontstaat voor je deelnemers.

Wat moet ik zelf van tevoren regelen?

Van te voren vraag ik je een checklist in te vullen. Denk aan diverse gegevens van je hostingpartij, het aanmaken van het subdomein waar de online leeromgeving op komt te staan. Maar ook je lettertype van je koppen en de tekst en kleurcodes, de zogeheten HEX codes.

Ga ook bij je hostingpartij na of je hostingpakket (zeg maar het stukje serverruimte dat jij huurt om je website op te laten draaien) toereikend is om daarop WooCommerce en Learndash te draaien. Ik heb namelijk gemerkt dat er veel tijd verloren is gegaan aan te kleine hostingpakketten, waardoor veel traagheid en vooral frustratie ontstond bij het bouwen van de online leeromgeving. 

De inhoud bedenk je ook helemaal zelf. Zodra ik de online leeromgeving aan je oplever kun je zelf aan de slag om je training erin te zetten. 

Wat houdt het kickoff gesprek in?

Tijdens het kickoff gespreken nemen we de checklist door die ik je van tevoren heb gestuurd. In de checklist staan namelijk de belangrijkste dingen die ik nodig heb om de techniek voor je klaar te zetten. Dan maken we ook een planning. Wanneer lever ik op en kun jij nog je opmerkingen geven. 

Hoe is mijn content beveiligd?

Dat deelnemers je training niet met andere mensen delen is bijna niet te voorkomen. Alhoewel we mogen uitgaan van het goede van de mens, kan je inhoud/content verspreid worden, zonder dat je het weet.

Daarom adviseer ik in ieder geval jouw filmpjes op te slaan in Vimeo. Hiervoor moet je wel een abonnement afsluiten maar dan weet je zeker dat de URL van de filmpjes niet gedeeld kan worden. Ook is er nog een betaalde plugin Smart Content Protector, zo kunnen je deelnemers niet met hun muis en rechtermuisknop (kopiëren) jouw teksten en afbeeldingen niet kopiëren.

Op dit moment heb ik nog geen methode gevonden om je werkboeken te beschermen.

Hoe kunnen mijn klanten veilig betalen?

Door een Mollie account aan te vragen en deze te koppelen aan WooCommerce, het webshop gedeelte binnen je online leeromgeving.

Hoe ga ik zorgvuldig om met de privacy van mijn klanten?

Je Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring zet je op je online leeromgeving. In je Privacyverklaring heb je opgenomen hoe je met de gegevens van je klanten omgaat. Een check op het online verkopen is nog handig om te doen. 

Verder is de plugin iThemes Security geïnstalleerd op je online leeromgeving. De beveiligingsaspecten hiervan zijn zeer uitgebreid. Soms zelfs te, dat een klant vraagt om bepaalde instellingen terug te zetten. Bijvoorbeeld dat je wilt dat ze een moeilijk wachtwoord gebruiken. Dat ze na een paar inlogpogingen geblokkeerd worden. Maar niet alleen je klanten ook hackers houd je op die manier buiten de deur. Hackers proberen veelal met gebruikersnaam Admin in te loggen. Dit is een van de eerste dingen die je aanpast. Naar je eigen gebruikersnaam dus. 

Welke technische dingen zijn nodig?

Ik ga je niet vermoeien met de inhoud hiervan. Maar belangrijk is dat je hostingpakket toereikend is. Heb je voor je website bijvoorbeeld het laagste pakket genomen, dan is die waarschijnlijk niet toereikend om WooCommerce en Learndash te ondersteunen.

Ik heb een aantal gegevens nodig van je hostingpartij. Dit noteer ik allemaal in de checklist die je voorafgaand aan ons kickoff gesprek mag invullen.

 

Hoe kopen mijn klanten mijn training(en)?

Doordat we WooCommerce, het webshop gedeelte van jouw online leeromgeving, installeren ontstaat er dus een winkel waar men kan kopen. Als ze je product, training, aanklikken, kunnen ze die in hun winkelwagen leggen. Om vervolgens direct af te rekenen. Dat gaat weer via de koppeling met Mollie waardoor je klanten veilig kunnen betalen en jij je geld ook daadwerkelijk ontvangt.

Welke kosten komen er nog bij?

Voor het beschermen van je content adviseer ik je filmpjes op te slaan in Vimeo. 

De licentiekosten voor de pagebuilder, themas en sommige plugins zit in de pakketprijs het eerste jaar. Na een jaar krijg je van mij een factuur voor € 99,- excl btw. 

Wil je Moneybird of Snelstart koppelen aan je online leeromgeving dat kan. Hier zitten ook kosten aan vast. Een plugin om Moneybird te koppelen is eenmalig € 29,- excl. Het koppelen van Snelstart gaat met Go2ubl.nl en kost € 0,35 excl. per transactie. Geen vaste kosten.

Om je klanten te laten betalen voor je training, koppelen we Mollie aan je online leeromgeving. Aan WooCommerce, je webshop. Bij Mollie maak je een account aan en betaal je € 0,29 excl. per transactie. Dit is een veilige manier van betalen voor je klanten en jij bent verzekerd dat het geld op je rekening terecht komt. 

Je hostingpakket en domeinnamen regel je zelf. Deze kosten hangen heel erg af per hostingpartij en wat je wilt. Heel belangrijk is dat je hostingpakket WooCommerce en Learndash ondersteunen en toereikend is om een grotere site te ondersteunen. 

Ik kan het bedrag nu niet betalen, mag ik in termijnen betalen?

Hier gaan we een oplossing voor bedenken, geef het gewoon bij me aan.

Als je nu een DIY Pakket afneemt krijg je tot 24 februari 10% korting

Je betaalt dan geen € 777,- maar

€ 700,-

excl. btw.

Vanaf 24 februari 2021 is de prijs weer gewoon € 777,-

Werkwijze

Na onze kennismaking plannen we een kickoff gesprek in. Tijdens de kickoff bespreken we een checklist die ik je van te voren toestuur. In de checklist staan de noodzakelijke dingen die jij mag regelen, voordat ik aan de slag kan. Denk aan je kleurcodes, lettertypes, maar ook het aanmaken van een subdomein, hosting gegevens, zorgen dat je hostingpakket toereikend is.

Binnen twee weken nadat alles van de checklist is geregeld, we de kickoff hebben gehad, lever ik de online leeromgeving aan je op. Er is dan 1 correctieronde, dat houdt in dat ik tijdens het opleveringsgesprek de laatste aanpassingen voor je maak waarna je zelf lekker verder kunt.

Voel jij nu aan alles, diep van binnen, een JA! Dan zijn wij waarschijnlijk een match. Ik kijk er naar uit om kennis met je te maken!